Música 5º y 6º

Hola xics i xiques! Com esteu?

A continuació us deixe uns audios amb el piano perquè pugau tocar escoltant l’acompanyament. Haureu de descarregar el material. Us poseu cascos (si en teniu, és preferible) i a tocar! Si no teniu cascos podeu usar altaveus, però aneu amb compte amb el soroll i els veïns! 😉

No para de ploure la teniu amb melodía (1r pas), i només amb l’acompanyament. La primera versió va més lenta (2n pas) però té una nota falsa 🙁 A vore si la reconegueu!!! En la segona versió no n’hi ha, i va més ràpida.

Ánim i a tocar!

Música 3r i 4t

Hola xics i xiques! Com esteu? Ací un deixe un vídeo per a vore molt xulo sobre el tren dels ritmes. La primera vegada escolteu-lo i ja està. A la segona intenteu seguir el ritme tot fent palmes o colpejant amb els dits sobre la taula!!!

Ánim passagers! Al treeeen!!! Pi-Pi!

I per si a algú li agrada també viatjar amb vaixell, en podeu provar del següent. Però pareu atenció! El compàs és 3/4.Te’n recordes?

Bon boyage!!!

Música 1r i 2n

Hola xics i xiques! Com esteu? Ací un deixe un vídeo per a vore molt xulo sobre el tren dels ritmes. La primera vegada escolteu-lo i ja està. A la segona intenteu seguir el ritme tot fent palmes o colpejant amb els dits sobre la taula!!!

Ánim passagers! Al treeeen!!! Pi-Pi!

Música 5º y 6º

Hola xics i xiques! A continuació us deixe un vídeo per a practicar la lectura rítmica en casa amb una audició. La música pertany al ballet del Trencanous, concretament és la coneguda Fada Confite, de Tchaikovsky. L’activitat és força senzilla: consisteix a percutir amb els dits, mans sobre taula, etc. el ritme de la melodia mentre que sona la música. També podeu usar la veu seguint el Kodali (ta, ti-ti). El segon vídeo és per escoltar una versió musical de més qualitat. Possiblement Tchaikovsky haja sigut un dels compositors que millors melodies ha compost al llarg de la Història.

I per si a algú li apeteix, ací en teniu més, de lectura de ritmes. Este exercici comença suau, però es complica amb tresets i síncopes al final. A vore fins a on arribeu!!! Molt d’ànim!

Música 5º y 6º

Hola xics i xiques! A continuació us deixe una nova cançó per a treballar, Moscow Nights. Com el seu nom suggereix, és rusa, molt xula. Practicar-la espai al començament. Us deixe la partitura i un video perquè pugau vore el tempo. Va lenteta, a 60, més o menys:

Amb la melòdica, qui en tinga, ha de quedar d’espectacle, tot i que en flauta dolça també és molt suggerent.

Ànim a tots i totes!

Pasqua 1er i 2on.

S’apropa la pasqua, comença el bon temps, preparem les mones, ques’acava l’hivern.

Jocs, caçons i riure es lo que necessitem. No vos preoucpeu xiquetes i xiquets, que aplegaràn millors vents.

Agarreu forces i descanseu, gaudiu i festejeu, aprofiteu el temps que amb la familia estigueu.

Sabem que aquesta situació és molesta, però quan acave, prepareuvos, que anem a fer la més grandiosa festa!

La Pasqua és un temps en els que el xiquets se n’anaven al camp a saltar, ballar, jugar a la comba, a la goma, a les palmes, a les xapes, baló prisioner, el calitx, amagar, la gallineta cega, els bolonxos o caniques, etc.

Vos propose com activitat jugar a qualsevol joc d’aquestos amb la vostra familia. Més concretament a jocs musicals en els quals s’aprofita la veu per a cantar, com per exemple jocs de palmes. la comba o la goma. Jocs rítmics i cantats.

Per aquestos jocs rítmics es poden fer tant en castellà com en valencià.

Per acavar, m’agradaría proposar-vor una activiat familiar i senzilla que arpofitareu de bon gust i es la següent: Fer mones de pasqua per la familia. Ací teniu ines receptes senzilles.

https://www.youtube.com/watch?v=ZlBK_hn7GD8

Pàsqua Valenciana!

En aquesta época de festa i goig, en la Pàsqua valenciana, les famílies se n’anaven al camp a festejar i a jugar perque s’havia acabat la quaresma. Aquesta época normalment aplegava a la mateixa vegada que la primavera i s’arreplegaven els fruits de la collita d’hivern com la creïlla, la col, calçots i naixíen noves criatures al corral… Aleshores, les famílies teníen que menjar i que festejar després de l´hivern.

A la Pasqua sempre s’han cantat i ballat cançons tradicionals valencianes, tant en una forma instrumental com cantada de les quals, s’han arreplegat poques i quasi totes són de caràcter infantil.

Como referencia periodística:

https://www.lasprovincias.es/fiestas-tradiciones/201504/05/tradicion-pascual-caracter-valenciano-20150404232217-v.html?ref=https:%2F%2Fwww.google.com%2F

Ací dos exemples de cançons infantils.

Un altre lloc on podem trobar un bon repertori de música tradicional és en les colles de dolçainers i tabaleters, que amb molt d’esforç han pogut recuperar part del repertòri musical instrumental valenciá.

Algun exemples de música instrumental valenciana son: